Du är här: Hem Blogg God Jul och Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År

2010 var en mycket bra år för oss och med denna sammanfattning vill vi önska er God Jul och Gott Nytt år!

Snow man

Plone, GAE, HTML5

Året började med arbete hos vår största kund EEA och med övertid lyckades vi också uppgradera Jeeves Information Systems flerspråkiga sajter med ny version av Plone och ny design. Jag, Sasha åkte till Lovely Snow Sprint där årets ämne var Google App Engine. Det var ett ypperligt tillfälle att träffa vänner och lära mig nya saker. Tillsammans med Jens W. Klein från BlueDynamic och Nick Johnson från Google skapade vi TweetEngine, en tjänst för att dela Twitterkonton utan att behöva dela ut lösenord. Full av inspiration efter denna sprint bestämde vi på Valentine Web Systems att använda 2 dagar i månaden till icke-kund-projekt.  Per Thulin visade verkligen vad frihet kan skapa. Våra projekt hittar ni på http://labs.valentinewebsystems.se/  Vi hade också förmånen få hjälp av  sommarjobbaren Frederik Jeppson med att utvärdera ehandelsystem skrivna i Python och migrera lavendeldockor.se från EasyShop till LFS.

Pappa och vi vann kontraket

Efter sommaren började ändringarna. Jag blev pappa i augusti. Per Thulin bestämde sig för att starta eget och jag bestämde mig för att flytta från kontoret till öppet landskap hos Malmö Arena vid St.Gertrud. Tillsammans med Eau de Web vann vi EEAs offentliga upphandlig för Plone och Zope tjänster. Men efter över 6 år som konsult hos EEA bestämde jag mig att det är dax att prova nya projekt och hitta en ersättare för mig åt EEA.

Lansering i EU parlamentet

Under året var vårt största projekt SOER 2010 med delprojektet SENSE. Innan lanseringen av SOER 2010 i EU parlamentet i Bryssel hann jag åka till Plonekonferensen. Där höll jag två presentationer, External E-commerce and plone playing along och Hantera fle rspråkiga sajter.

Nytt år, nya möjligheter

Det har varit ett mycket bra år med mycket jobb och resor. I samband med SENSEprojektet har jag fått träffa många intresanta människor och jag ser fram emot ett nytt år med många intressanta projekt och möjligheter.

 

God Jul och Gott Nytt år från ett kallt och snöigt Sverige!

 

Referenser

TweetEngine

Lavendeldockor.se

SOER 2010 - European Environment Agency

Jeeves

comments powered by Disqus